"Embarking on a journey through Moluccan heritage, Amatoo weaves traditions into modern style"

THE STORY OF AMATOO

01/

"Embracing Heritage, Crafting Vision"

We beginnen onze reis door de rijke geschiedenis van de Molukken en transformeren oude tradities tot hedendaagse ontwerpen. Hier ontstaat een harmonieuze balans tussen erfgoed en moderniteit.

02/

"Threads of Time, Weaving Unity"

Elke draad in ons werk vertelt een verhaal van generaties lang. We vieren de Molukse geschiedenis en verbinden ons met de kracht van eenheid over tijd heen.

Our Heritage Unfolded

Duik in de geschiedenis en culturele diversiteit die de essentie van Amatoo hebben gevormd.

Early Roots

In de 14e eeuw noemden Arabische handelaren deze betoverende eilanden 'Jazirat al Muluk' - het land van vele koningen. Later kreeg het de naam 'Maluku'. Een begin dat een koninkrijk van culturen aankondigde.

Moluccan Resilience

Europeanen betreden de Noord-Molukken, terwijl Sultan Babullah de Portugezen verslaat en een periode van vrije handel inluidt.

Cultural Treasures

In de 17e eeuw verschenen Nederlanders na een strijd met de Portugezen en Spanjaarden. Drie eeuwen van overheersing volgden, en dit was de periode waarin onze culturele wortels dieper werden geplant, en onze identiteit werd versterkt.

Nature's Riches

Traditionele ikat-technieken reisden naar Tanimbar, resulterend in eenvoudig chique designs die de regio's geest vangen. Manusela National Park ontstond eveneens, als bewaarder van Seram Island's weelderige natuur.

Weaving Past and Present

Vandaag, in de hedendaagse tijd, ontstaat Amatoo. Met de diepe Molukse tradities als onze gids weven we deze in moderne mode. Hier ontmoeten erfgoed en hedendaagse stijl elkaar als nooit tevoren, terwijl we onze unieke reis voortzetten.

  • 14e eeuw
  • 16 EEUW
  • 17e eeuw
  • 19e eeuw
  • VANDAAG

03/

"Stitching Empowerment, Cultivating Love"

We zetten ambacht in om onze tradities te versterken en liefde voor onze cultuur te verspreiden. Onze ontwerpen dragen de gemeenschap en empowerment in zich.

04/

A Legacy in Fabric, Worn With Pride

In onze ontwerpen leeft het erfgoed voort. Trots dragen we ons verleden en laten we onze cultuur spreken, elke steek is een eerbetoon aan degenen die ons voorgingen.