KIERAHA

Als we het tegenwoordig over de Molukken (Maluku) hebben, dan gaat het over het gehele eilandenrijk ten oosten van Indonesië tot aan Papua. Oorspronkelijk ging dit over een kleiner gebied...

01/

"Origins of the Name"

Als we het tegenwoordig over de Molukken (Maluku) hebben, dan gaat het over het gehele eilandenrijk ten oosten van Indonesië tot aan Papua. Oorspronkelijk ging dit over een kleiner gebied in wat tegenwoordig de Noord-Molukken (Maluku Utara) wordt genoemd. Arabische handelaren spraken over ‘Jazirat al Muluk’ wat vertaald kan worden als ‘het land van vele koningen’. De naam Maluku is hiervan afgeleid.

02/

"Legacy of the Kings"

In Maluku gaan vertellingen over Moloku Kie Raha (Vier bergen van de Molukken), de vier Kolano (koningen) van de grootste koninklijke centra in de Noord-Molukken in de 14e eeuw met een rijke historie en cultuur: Ternate, Tidore, Bacan en Jailolo. Historisch gezien verwijst de term “Molukken” naar dit gebied.

03/

"Amatoo's Kieraha Design"

De diepe Molukse tradities vinden een hedendaagse uitdrukking in het Kieraha-ontwerp van Amatoo. Geïnspireerd door de historische Moloku Kie Raha en de koninklijke centra, legt Kieraha de brug tussen erfgoed en moderne stijl, waarbij de kracht en trots van de Molukse cultuur in elke vezel van het ontwerp worden geweven.